FIND OS

DU FINDER NEMT VEJ

TIL DE GODE LOPPER

 

Her på kortet finder du en oversigt over alle de husstande, der er med i Lopper i Landsbyen. Klikker du på den enkelte adresse, kan du se, hvilke lopper de har netop der..

 

Et væld af husstande har tømt skabene, ryddet op i gemmerne og fundet deres allerbedste lopper frem, som du nu kan købe på det, vi kalder "Verdens måske største loppemarked"

 

I kan også tilmelde jeres husstand, hvis I også har lopper I vil sælge. Det er helt gratis, at være med. Tilmeld jer her

 

BEMÆRK: Siden opdateres løbende

HER ER SÅ HYGGELIGT

HERUDE PÅ LANDET

 

BOES

Hvis man er på udkig efter landsbyidyl, er Boes det rette sted at besøge. De fine bindingsværkshuse og de snørklede veje er en oplevelse i sig selv. Boes er dog også en aktiv by med et godt naboskab og fælles aktiviteter. Boes ligger ud mod den smukke Mossø.

 

SVEJSTRUP

Fra Svejstrup har man udsigt til verden. Den er nemlig den næsthøjest beliggende landsby i Danmark. Byen ligger smukt mellem de mange marker og har bevaret sit landsbypræg. Midt i byen finder du gadekæret, hvor man kan sidde på bænken og slappe lidt af. I Svejstrup ligger den gamle velholdte præstegård. Svejstrup har 650 års jubilæum i år. Og byen ser ud til at bestå mange år endnu. Det vrimler nemlig med nye børnefamilier i Svejstrup.

 

ALKEN

I Alken forstår man at skabe godt naboskab. Her er et hav af foreninger, som alle bidrager til den særlige Alken-stemning. Hos Købmanden, som drives af frivillige kræfter, mødes man og vender verdenssituationen, ved Vædebro kan man tage sig en forfriskende dukkert i Mossø og ved legepladsen har vi netop indviet 3 nye shelters. Aktivitetsniveauet er højt i Alken.

 

BJEDSTRUP

Bjedstrup Skole fylder godt i det smukke landskab i og omkring Bjedstrup. Skolen er et naturligt omdrejningspunkt, hvor bl.a. Rollespilsforeningen Fafner og Dover GF sørger for gode rammer og oplevelser til området børn og unge. I Bjedstrup finder du også bofællesskabet ”Kirstinelund” med spændende selvbyggerhuse.

 

ILLERUP

På en bakketop med udsigt over markerne finder du den lille landsby, Illerup. Byen ligger på kanten af den geologisk og historisk interessante Illerup Ådal, hvor man har fundet store våbenfund fra jernalderen. En stor permanent udstilling af fund fra våbenofringerne i Illerup Ådal findes på Moesgaard Museum i Århus og et lille udvalg er som sagt udstillet på Museum Skanderborg.

 

Købmanden i Alken holder ekstra søndagsåbent den 17/9 fra kl. 10-12. Nyd en kop kaffe i café-hjørnet og få en snak med de lokale. De er til at tale med.

 

 

 

Herude hos os skrev vi danmarks-historie, da vi for 4 år siden genåbnede en købmandsbutik i Alken ved at kombinere god gammeldags handel over disken med internet-handel i samarbejde med Kvickly i Ry og Osuma.

 

Købmanden i Alken blev landets første digitale landhandel. Men vi sælger naturligvis også produkter fra dygtige, lokale fødevareproducenter.

Se udvalget her

 

Fiskebil og den rullende cykelsmed kigger jævnligt forbi. Her er happenings, frømarked, kaffe og sladder i café-hjørnet. Og her er også plads til dig.

 

Kig forbi vores side på Alken.dk - den ultralokale netavis. Eller endnu bedre: kig forbi i virkeligheden.

 

Købmanden i Alken

Alkenvej 46 A

8660 Skanderborg,

tlf. 64 67 08 68

CVR: 34 67 79 8

 

Åbningstider

Mandag-fredag kl. 16-19

Lørdag kl. 10-16

 

Søndagsåbent den 17/9 kl. 10-12

 

Foreningen Liv i Landsbyen, Alkenvej 46, 8660 Skanderborg

Copyright